Fem ting elever/studenter kan gjøre i dag for å få drømmejobben!


1. Finn ut hva som faktisk er drømmejobben

For de som vet hva drømmejobben er vil veien dit bli mye klarere. De kan nemlig finne ut av hvilke krav som stilles til jobben, hvilke personlige egenskaper en bør utvikle for å takle jobben best mulig, og hvilken annen kunnskap som kan være nyttig innenfor det en ønsker å jobbe med. Om en har undersøkt kravene til drømmejobben så vil trolig også motivasjonen, og dermed prestasjonen, øke betraktelig.

HUSK: Du ønsker å være utstyrt med mer enn et absolutt minimum av kunnskap og egenskaper når du kommer i jobb. Noe annet kan lede til at du kontinuerlig ligger bak skjema i mye av det du gjør.

Johannes har studert informatikk i 4 år. Hadde han tenkt seg om litt tidligere så ville han kanskje hatt drømmejobben allerede?



2. Bygg studienettverk

Ikke en sosial sommerfugl? For mange er det stressende nok å komme seg igjennom studiet.  Venner er en betydelig investering av både tid og ressurser. Motivasjonen for å skaffe seg venner kan derfor være lavere i studietiden.

VENNER ER VIKTIG! IKKE GÅ I FELLA!

Ikke bare gjør venner at det er mer sannsynlig at du kommer deg igjennom studiet, de er også en viktig ressurs på vei til drømmejobben. Det er kanskje åpenbart at en utadvendt person vil takle et intervju bedre. De med sosiale ferdigheter er lettere og mer behagelig å arbeide med og er derfor enklere å ansette for en arbeidsgiver. 

Studievennene har også en egenverdi i denne sammenhengen. Studievenner vil kunne gi anbefalinger til sine egne fremtidige arbeidsgivere eller anbefale deg videre til andre i sine nettverk. Veldig mange stillinger blir fylt på denne måten og blir aldri lagt ut på finn.no.

Dette er ikke nødvendigvis feil for alle, men det er definitivt riktig for kun et fåtall. Drømmejobben bør kanskje ikke gå på bekostning av hele resten av livet?



3. Lær av andre personer som gjør/har gjort det du ønsker å gjøre

Det finnes nesten alltid andre som har gjort/gjør det du ønsker å gjøre. Finn ut av hva de gjør som er bra og gjør det samme. For et slikt prosjekt så skal det kanskje litt mer til enn å finne ut av hvilke skoler de har gått på. Gå dypere. Les en selvbiografi. Utfør de tøffe tingene som ikke alle gjør.

Det å imitere andre kan være veldig nyttig for å oppnå et mål. Vi mennesker er faktisk bygd for å gjøre dette naturlig når vi er små.



4. Kultiver «bein i nesa»

Ikke alle drømmejobber er like enkle å oppnå. Du må trolig igjennom noen uvanlige og tøffe oppgaver. Kanskje du må forhandle hardt med din fremtidige sjef? Vise din kompetanse klart og tydelig ovenfor kunder? I de fleste tilfeller må du nok være med å forme jobben din selv. Kanskje lager du den helt selv ved å opprette et firma? 

Bli vant til å gjøre det som er vanskelig og kanskje rett deg spesifikt mot denne typen oppgaver igjennom studietiden.



5. Skaff relevant arbeidserfaring

Får du relevant erfaring så får du lettere innpass hos en arbeidsgiver. Da trenger de nemlig ikke å bruke like mye tid og ressurser på å trene deg opp i de enkleste mest grunnleggende oppgavene. Dersom du har utviklet lederferdigheter, ja da kan kanskje arbeidsgiver også se deg som en fremtidig leder.



Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.