Fem tips når du skal velge privatunderviser

1. Pass på at motivasjonen er på plass! (Det kan være forskjellen på en bedre fremtid og bortkastede penger.)

Dette er det aller viktigste tipset til de som vurderer privatundervisning. Ja, undervisningen motiverer ofte elever til å jobbe mye hardere og lenger enn de originalt trodde, men det beste utgangspunktet er definitivt en allerede motivert elev!

Nå er det viktig å gjøre ting på en god måte. Under er 2 forslag på hvordan ting kan gå.


2. Anbefalt underviser betyr oftest bedre undervisning 

Dette tipset sier seg kanskje selv, men det er likevel det beste tipset jeg kan gi og derfor kommer det også først. Det kan være stor forskjell på undervisere. Er det derfor en i klassen som har en underviser han/hun er superfornøyd med. Ja da er det trolig en grunn til det. Koster denne underviseren 100 kroner mer i timen? Ofte gjør de faktisk ikke det, men hvis de gjør det så er de også trolig verdt pengene.


Skamløs selvpromotering: Se vår gjestebok på Facebook


3. Ikke alle timer er skapt like

Enkelte firmaer benytter seg av «skoletimer» altså 45 minutter når de markedsfører pris. Deres priser kan derfor se betraktelig rimeligere ut enn hos andre, selv om deres faktiske timespris 60 minutter kan være iblant de dyreste.
Eksempel: 600 kr per «skoletime» vil si 800 kroner per 60 minutter.


4. Vær forsiktig med bindingstid og vilkår

Ute i jungelen når du skal velge en privatunderviser finnes det utrolig mange forskjellige prissystemer, noen flate andre med bindingstid.

Eksempel: Fra 390 kr/time i annonsen betyr ofte: Dersom du binder deg til å kjøpe 80 timer med privatundervisning ifra oss til den nette pris av 31200 kroner så betaler du kun 390 kr/time.

Hvis de lar deg bryte avtalen i fremtiden må du nok betale fullpris for timene du har hatt. Denne prisen er ofte ikke er opplyst på siden engang, men ofte kan ligge på ca. 690 kr/time. De fleste pakker må også ofte brukes innenfor en viss periode. 80-timers pakker må normalt brukes over 2 år, imens andre mindre pakkeløsninger har som krav at de skal brukes innen 2 uker!


5. Lærebok (Sørg for at underviseren faktisk har læreboka) 

Om underviseren har læreboken så vil han/hun ha mulighet til å lese seg opp før timen. Det er enorme mengder med «småting» som er viktige å huske på for en som underviser for eksempel matematikk.
Har underviseren en lærebok leder det selvsagt til bedre og mer målrettet undervisning for den enkelte eleven. (I tillegg er det helt essensielt at lærer og elev kan lese i samme bok om det drives undervisning over for eksempel Skype)

Tips: Skaff en garanti på at underviser har boka ifra undervisningsfirmaet.

Ser du etter en dyktig underviser?
Vi hjelper deg gjerne! Hos oss er første dobbeltime gratis!
Fyll inn kontaktskjema, så tar vi kontakt så snart vi kan.

Bonustips:

6. Fikk du feil underviser? Bytt underviser, ikke undervisningsfirma!

Mange firmaer vil ikke bare gi deg timen du hadde med underviseren helt gratis om du ikke var fornøyd. De vil faktisk også gi deg en ny time gratis for at du skal få prøve en ny underviser. Fordi de gjør en investering i deg og virkelig ønsker å beholde deg (og siden de nå allerede vet du er litt kresen på undervisere) vil de kanskje også gi deg en underviser med mer erfaring.

 

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.